Etappe 2

Dordrecht > Rotterdam
Dinsdag 13 augustus 2024
67 km

Etappe 2: Dordrecht > Rotterdam

Dinsdag 13 augustus 2024

67 kilometer

Start Dordrecht:       09:50 uur

Finish Rotterdam:     11:36 uur (snelste schema)

Op dag twee van de Tour de France Femmes avec Zwift 2024 wacht de rensters een drukke dag. Voorafgaand aan de individuele tijdrit staat er ’s ochtends eerst nog een korte maar verraderlijke etappe op het programma tussen Dordrecht en Rotterdam.

In navolging van Rotterdam en Den Haag, de start- en finishplaats van de eerste etappe, is het nu de beurt aan Dordrecht om in Toursferen te verkeren. Het circus van de Tour de France Femmes avec Zwift strijkt neer in het hart van de stad en de eerste dragers van de gele, groene, bolletjes en witte trui zullen vol trots op de eerste rij staan.

Korte en snelle etappe
De ochtendrit is relatief kort, maar juist daarom erg verraderlijk. Het tempo zal vanaf het begin hoog zijn en de klassementsrenners, die in gedachten al bezig zullen zijn met de individuele tijdrit van die middag in Rotterdam, mogen geen seconde de aandacht laten verslappen. Hier kunnen ze de Tour niet winnen, maar wel al verliezen.

Door binnenstad en polder
Na de start op het Energieplein zet het peloton eerst koers richting de historische binnenstad en de havens, een schitterend stukje Dordrecht. Via de Merwedebrug wordt de stad verlaten en begint in Papendrecht een ronde door de polders van de Alblasserwaard. Omdat de wind hier altijd vrij spel heeft, kan het tot breuken in de grote groep komen. Als de rensters even opkijken, zullen ze onder meer de wereldberoemde molens van Kinderdijk zien.

Langs de rand van Rotterdam
Via Alblasserdam, Ridderkerk en Barendrecht voert de route naar de zuidelijke rand van Rotterdam. Na het keerpunt bij Rhoon rijdt de Tour uiteindelijk de finishstad binnen voor de laatste 15 kilometer van de etappe.

Finale in het centrum
In de finale zullen de televisiekijkers tal van iconische locaties in beeld krijgen. Langs de Kuip, het stadion van Feyenoord, racen de rensters door Rotterdam-Zuid richting de Koninginnebrug en de Willemsbrug in het centrum van de stad. Op ruim een kilometer van de streep draaien ze de Maasboulevard op en wacht ze alleen nog een lange, rechte lijn naar de aankomst.

Finish bij de Erasmusbrug
De finishstreep is getrokken op de Boompjes aan de voet van de Erasmusbrug, een majestueuze locatie voor een misschien wel majestueuze sprint. Of is het stadsparcours geknipt voor een geslaagde verrassingsaanval?

Ontdek de stad Dordrecht

Dordrecht staat tijdens de Tour de France Femmes avec Zwift in de schijnwerpers en dat is niet meer dan terecht voor deze onontdekte parel. Een stad vol monumenten en karakteristieke straatjes.

Langs de route

De Tour de France Femmes avec Zwift komt langs markante plekken in Dordrecht. Deze mag je niet missen.