Steden

Samenwerking Rotterdam, Den Haag en Dordrecht

De derde editie van de Tour de France avec Zwift duurt van maandag 12 augustus tot en met zondag 18 augustus en telt acht etappes. De Grand Départ in Nederland is een dag na de sluitingsceremonie van de Olympische Zomerspelen in Parijs. Het is een samenwerking tussen de steden Rotterdam, Den Haag en Dordrecht, die er gezamenlijk een voor iedereen toegankelijk evenement van willen maken dat mensen enthousiast maakt voor de fiets en aanzet tot bewegen.

Doorkomstgemeenten

De Tour de France Femmes avec Zwift komt langs meerdere doorkomstgemeente: Schiedam, Vlaardingen, Voorne aan Zee, Nissewaard, Maassluis, Westland, Papendrecht, Molenlanden, Alblasserdam, Ridderkerk, Barendrecht en Albrandswaard.

Westland

Maandag 12 augustus fietsen de bekende wielrensters ook met hoge snelheid door Westland. Heel bijzonder dat dit grootse wielrenevenement voor vrouwen door onze gemeente komt. Westland staat ook wel bekend als de Glazen Stad. Met haar vele kassen een bijzonder gebied om doorheen te fietsen. Samen met inwoners en ondernemers gaan we er een mooi geel feest van maken!