Dordrecht

De oudste stad van Holland

Home - Steden - Dordrecht

Ontdek de stad Dordrecht

Dordrecht staat tijdens de Tour de France Femmes avec Zwift in de schijnwerpers en dat is niet meer dan terecht voor deze onontdekte parel. Een stad vol monumenten en karakteristieke straatjes.

Ben je uitgekeken op bekende maar ook zeer drukke steden als Parijs en Barcelona? Breng dan eens een bezoekje aan Dordrecht. Dit advies komt van de Britse krant The Times, die Dordrecht heeft opgenomen in de top 30 van ‘verborgen juwelen’ in Europa.

Een terecht compliment voor de oudste stad van Holland, waar verleden en heden elkaar ontmoeten op een manier die iedere bezoeker weet te verrassen. Hou je van wandelen door historische binnensteden en verdwalen in eeuwenoude straatjes, dan vind je hier alles wat je zoekt. Doe het ‘Rondje Dordrecht’ langs de monumenten en stop en shop onderweg in de meest charmante boetiekjes, kunstgaleries en lokale winkeltjes.

De stad is ook te ontdekken via een boottocht of vanuit de lucht. Na het beklimmen van de 275 treden van de 65 meter hoge toren van de Grote Kerk heb je een schitterend uitzicht over de stad. De toren staat 2 meter uit het lood en is daarmee schever dan de wereldberoemde Toren van Pisa!

Maar Dordrecht is ook bij de tijd. In het Dordrechts Museum vind je, naast schilderijen van oude meesters, ook een niet te missen collectie moderne en hedendaagse kunst. Wil je aansluitend de natuur in? Het Nationaal Park De Biesbosch ligt op een steenworp afstand. Ook daar kun je een       mooie boottocht maken, maar dan in de natuur.

www.indordrecht.nl