Rotterdamse Festivals

Opwarmen richting de Tour de France Femmes

Trap je alvast warm

De start van de Tour de France Femmes is nog meer dan alleen een sportevenement; het vertelt een verhaal van inspiratie en deelt een droom: mensen motiveren om ook op de fiets te stappen, voor gezondheid en geluk. Want fietsen geeft je vrijheid en vergroot je wereld. Met de Tour de France Femmes en de kracht van het vrouwenpeloton willen we in Rotterdam een blijvende impact maken, waarbij fietsen wordt omarmd als een feestelijke, verbindende en wereld vergrotende activiteit.

In aanloop naar Tour de France Femmes avec Zwift 2024 in augustus zijn er al genoeg activiteiten om je voor te bereiden op het wielerspektakel. En dat verzamelen we op deze pagina maar ook op de website van onze partner Uitagenda Rotterdam.

O. Festival for Opera. Music. Theatre

16 t/m 26 mei

In aanloop naar Tour de France Femmes avec Zwift zijn er tal van evenementen waar vrouwen grote prestaties leveren. Zeker ook tijdens O. Festival for Opera. Music. Theatre. Van 16 t/m 26 mei zijn er overal in de stad voorstellingen en concerten te zien, van works in progress tot wereldpremières door, gemaakt door jonge makers en bekendere namen.

Circusstad Festival

1 t/m 5 mei 2024

In aanloop naar de Tour de France Femmes avec Zwift zijn er vijf dagen lang spectaculaire voorstellingen en adembenemende circusacts te zien. Vooral uitgevoerd door krachtige vrouwen.

Motel Mozaique

18 t/m 20 april

Bezoekers fietsten de Women Pioneer Ride. Langs historische plekken, kunst, culturele ondernemingen en duurzame initiatieven van krachtige vrouwen die impact maken of gemaakt hebben in Rotterdam. Watch the Femmes dus.