Toegankelijkheid

Wij hechten er veel waarde aan dat ons evenement toegankelijk is voor iedereen. Het evenement is gratis en speciaal voor mensen met een beperking worden er speciale faciliteiten gecreëerd.  De komende maanden zullen we deze pagina invullen met informatie, houd de website dus in de gaten voor updates. Heb je nu al vragen of verzoeken, dan kun je ons bereiken op [email protected]


Gratis toegang
Rotterdam is een stad die veel doet aan toegankelijkheid. Veel van de openbare stoepen en pleinen waar de Tour de France Femmes avec Zwift langs komt zijn toegankelijk. Je kan overal langs de route gaan staan of zitten. Voor de openbare plaatsen geldt, vol is vol. Wil je graag zitten op een bepaalde plek, kom dan op tijd.  We creëren daarnaast onder andere:

  • Een plek voor de hekken toegankelijk voor rolstoelen bij de presentatie in het Museumpark op 12 augustus
  • Een kijkplatform op Boompjes tijdens de tijdrit op 13 augustus
  • Plekken voor wensambulances
  • Tribune met audiodescriptie tijdens de tijdrit op 13 augustus
  • Een prikkelarme ruimte in kantoorgebouw de Rotterdam. Aanmelden hier kan tot 4 augustus via [email protected].

 

Bereikbaarheid

  • Fietsen Kom je met de (aangepaste) fiets? Dan raden wij je aan om gebruik te maken van de bestaande fietsenstallingen. De fietsenstalling bij station Blaak is niet rolstoeltoegankelijk.
  • Openbaar vervoer Alle (metro)stations en tramhaltes zijn toegankelijk. Let op: sommige tramlijnen en haltes vervallen deze dagen door de Tour de France Femmes avec Zwift, dit wordt binnenkort gecommuniceerd op de pagina “bereikbaarheid”.
  • Taxiplaats rolstoeltaxi’s Rolstoeltaxi’s kunnen op meerdere plekken langs het parcours mensen afzetten. Locaties maken we uiterlijk een maand voor het evenement bekend.
  • Parkeren Met de auto kun je beperkt de stad bereiken door de Tour de France Femmes avec Zwift, wij adviseren waar het kan om niet met de auto te komen. Er zijn veel algemene gehandicaptenparkeerplaatsen langs de route buiten gebruik tijdens de Tour de France Femmes avec Zwift. Kom je toch met de auto, controleer dan goed welke parkeergarages en parkeerplaatsen er beschikbaar zijn. Deze informatie wordt binnenkort gecommuniceerd op de pagina “bereikbaarheid”


Toiletten
In de Fanzone en in het start- en finishgebied worden extra toiletten geplaatst. In ieder blok zal een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig zijn. Ook kun je de HogeNood app gebruiken voor ‘openbare’ rolstoeltoegankelijke toiletten langs de route van de Tour de France Femmes avec Zwift.


Sunflower Keycord
Draag je een Sunflower Keycord? Dan houden onze medewerkers daar rekening mee.


Vragen
Heb je een vraag over toegankelijkheid, ergens hulp bij nodig of wil je de mogelijkheid hebben om bepaalde, hierboven aangegeven locaties te bezoeken? Mail dan voor 4 augustus 2024 naar [email protected]