Toegankelijkheid
Wij hechten er veel waarde aan dat ons evenement toegankelijk is voor iedereen. Het evenement is gratis en voor mensen met een beperking worden er speciale faciliteiten gecreëerd. Heb je na het lezen van onderstaande informatie vragen of verzoeken, dan kun je ons bereiken op [email protected].
11 augustus
Het tijdritparcours is op zondag 11 augustus beschikbaar voor iedereen, ook voor handbikers, wheelers, driewielfietsen, rolstoelen, rollators, racerunners, etc. Je kunt ervoor kiezen om tussen 11:00 en 14:00 uur te starten wanneer je maar wilt, maar je kunt je ook aansluiten bij het startmoment van ‘Rotterdam Rolt onbeperkt’. Zij verzamelen om 11:30 uur op de Fanzone, hier zijn ook rolstoeltoegankelijke toiletten aanwezig. Om 12:00 uur is de gezamenlijke start, daarna mag je er zo lang over doen als je zelf wilt.
Faciliteiten
Rotterdam is een stad die veel doet aan toegankelijkheid. Veel van de openbare stoepen en pleinen waar de Tour de France Femmes avec Zwift langs komt zijn toegankelijk. Je kan overal langs de route gaan staan of zitten. Voor de openbare plaatsen geldt, vol is vol. Wil je graag zitten op een bepaalde plek, kom dan op tijd. Daarnaast hebben de volgende faciliteiten ingericht.
12 augustus
- Een plek voor de hekken vlak voor het podium, toegankelijk voor mensen met een rolstoel of rollator bij de ploegenpresentatie in het Museumpark en een tweede vak dichtbij de start. Bezoekers die komen met rolstoeltaxi’s kunnen worden afgezet op de Wijtemaweg, ter hoogte van bar/restaurant Westkop, vanaf hier word je begeleid naar het speciale vak.
- Audiodescriptie door een blindentolk. Dit vindt plaats in het afgezette vak voor bezoekers met een rolstoel of rollator. De blindentolk is vanaf 10.00 uur aanwezig. Na afloop van de ploegenpresentatie is er een gezamenlijke verplaatsing naar het startvak.
- Een prikkelarme ruimte is bij de start niet aanwezig.
13 augustus
- Er is plek voor de hekken bij de presentatie op het Energieplein in Dordrecht op 13 augustus die toegankelijk voor mensen met een rolstoel of rollator. Wil je daar gebruik van maken? Dan verzoeken we je om je voor 4 augustus aan te melden via [email protected]. Je ontvangt dan ook per e-mail aanvullende informatie over locatie en toegangsroutes.
- Een kijkplatform voor mensen met een rolstoel of rollator op Boompjes op 13 augustus. Het platform is geopend vanaf 10.30 uur. Bezoekers die komen met rolstoeltaxi’s kunnen afgezet worden op de kruising van de Rederijstraat met Terwenakker. Deze locatie is alleen te bereiken vanuit de richting Blaak > Posthoornstraat.
- Ondertiteling op de schermen voor mensen met een auditieve beperking in het finishgebied bij de Boompjes en op de Coolsingel.
- Vanwege de opstelling van het finishgebied bieden wij geen audiodescriptie aan. Het programma wordt aan elkaar gepraat door speakers waardoor ook mensen met een visuele beperking in het finishgebied bij de Boompjes de finish van etappe 2 en de tijdrit goed kunnen volgen.
- Een prikkelarme ruimte op dinsdag 13 augustus, in kantoorgebouw de Rotterdam, op de zevende etage. Vanuit de ruimte is goed zicht op de het parcours op de Erasmusbrug. Onderaan dit artikel vind je hierover meer informatie.
- Plekken voor wensambulances langs het parcours. Bij aanmelding stemmen we de best beschikbare plek gezamenlijk af.
Voor een plek voor de hekken op 12 augustus, de audiodescriptie op 12 augustus, het kijkplatform op 13 augustus en de prikkelarme ruimte op 13 augustus geldt vol = vol. We verzoeken je daarom om je voor 4 augustus aan te melden via [email protected]. Je ontvangt dan ook per e-mail aanvullende informatie over locatie en toegangsroutes. Wensambulances kunnen zich tot en met 11 augustus 17.00 uur aanmelden. Zie hieronder voor meer informatie.
Toiletten
In de Fanzone en in het start- en finishgebied worden extra toiletten geplaatst. In ieder blok zal een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig zijn. Ook kun je de HogeNood app gebruiken voor ‘openbare’ rolstoeltoegankelijke toiletten langs de route van de Tour de France Femmes avec Zwift. In de prikkelarme ruimte is ook een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig.
Sunflower Keycord
Draag je een Sunflower Keycord? Dan houden onze medewerkers daar rekening mee en helpen je graag.
Vragen
Heb je een vraag over toegankelijkheid, ergens hulp bij nodig of wil je de mogelijkheid hebben om bepaalde, hierboven aangegeven locaties te bezoeken? Mail dan naar [email protected]
Prikkelarme ruimte
In ‘de Rotterdam’, Wilhelminakade 179 in Rotterdam wordt er op 13 augustus tijdens de Tijdrit een (rolstoeltoegankelijke) prikkelarme ruimte ingericht op de zevende etage. De ruimte is een ingerichte kantoorruimte met uitzicht op het parcours op de Erasmusbrug. Op 13 augustus zijn er geen kantoormedewerkers en is de ruimte prikkelarm. De ruimte opent om 14.00 uur (een uur voor de start) en sluit om 18.00 uur (na de finish van de laatste renster).
Aanmelden kan tot 4 augustus via [email protected]
De ruimte biedt plaats aan 25 mensen met een cognitieve beperking. Je mag in ieder geval één ondersteuner meenemen naar de prikkelarme ruimte. Afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen we na 4 augustus bepalen of een extra ondersteuner mogelijk is.
Let op: om toegang te krijgen tot dit gebouw is legitimeren verplicht. Het is daarom helaas ook niet mogelijk zonder aanmelding vooraf om toegang te krijgen tot de ruimte.
Bereikbaarheid
- Fietsen Kom je met de (aangepaste) fiets? Dan raden wij je aan om gebruik te maken van de bestaande fietsenstallingen. De fietsenstalling bij station Blaak is niet rolstoeltoegankelijk.
- Openbaar vervoer Alle (metro)stations en tramhaltes zijn toegankelijk. Let op: sommige tramlijnen en haltes vervallen deze dagen door de Tour de France Femmes avec Zwift, kijk hiervoor op www.9292ov.nl of www.ret.nl.
- Taxiplaats rolstoeltaxi’s
- 12 augustus: Bezoekers van de start kunnen afgezet op de Wijtemaweg, ter hoogte van bar/restaurant Westkop.
- 13 augustus: Bezoekers van het rolstoelplatform en finish op de Boompjes kunnen afgezet worden op de kruising van de Rederijstraat met Terwenakker. Deze locatie is alleen te bereiken vanuit de richting Blaak > Posthoornstraat.
- Omdat bijna het gehele parcours vrij te bezoeken is raden wij aan om voor andere locaties gebruik te maken van googlemaps en zo ver mogelijk door te rijden tot aan het parcours.
- Parkeren Met de auto kun je beperkt de stad bereiken door de Tour de France Femmes avec Zwift, wij adviseren waar het kan om niet met de auto te komen. Er zijn veel algemene gehandicaptenparkeerplaatsen langs de route buiten gebruik tijdens de Tour de France Femmes avec Zwift. Kom je toch met de auto, controleer dan goed welke parkeergarages en parkeerplaatsen er beschikbaar zijn. Deze informatie wordt binnenkort gecommuniceerd op de pagina ‘bereikbaarheid’.
Toegankelijkheid cultureel stadsprogramma
Met een groots stadsprogramma waarin cultuur en sport samenkomen, is het een feest voor echt iedereen want het programma is vrijwel geheel gratis en bij de verschillende culturele partners is er veel aandacht voor toegankelijkheid. Uitagenda Rotterdam heeft de voorzieningen van het culturele stadsprogramma op een rij gezet.
Mogelijkheden Wensambulances
Om hiervoor in aanmerking te komen moeten patiënten en/of hun familie of ondersteuner zich melden bij de landelijk bekende organisaties zoals stichting Ambulancewens en stichting Make a Wish. Deze organisaties kunnen tot 11 augustus 17.00 uur mailen naar [email protected]
OV
De Tour de France Femmes 2024 heeft impact op het openbaar vervoer in Rotterdam. Houd dus rekening met extra reistijd en plan je reis van tevoren op www.ret.nl of de RET app.
P+R
Als je van plan bent om met de auto te komen adviseren wij om je auto te parkeren op een P+R en verder te reizen met het openbaar vervoer.
Toegankelijkheid
Wij hechten er veel waarde aan dat ons evenement toegankelijk is voor iedereen. Het evenement is gratis en voor mensen met een beperking worden er speciale faciliteiten gecreëerd.