Etappe 2

Dordrecht > Rotterdam
dinsdag 13 augustus 2024
67 km

Etappe 2: Langs de route

De Tour de France Femmes avec Zwift komt langs markante plekken in Dordrecht. Deze mag je niet missen:

Grote Kerk
De Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk van Dordrecht stamt uit de 11e eeuw en is het belangrijkste monument van de stad. De kerk is een architectonisch hoogstandje en ook het interieur is een bezoekje waard. Benieuwd naar het uitzicht vanaf de top? Na 275 treden ben je boven.

Schroevendok Straatman
Dit rijksmonument uit 1928 is beeldbepalend voor de haven in de historische binnenstad. Het dok werd lange tijd gebruikt om schepen gedeeltelijk uit het water te lichten, zodat de roeren en schroeven konden worden gerepareerd. Een industrieel hoogstandje uit vervlogen tijden.

Groothoofdspoort
De poort naar het drierivierenpunt, het drukst bevaren rivierenkruispunt van Europa waar de Beneden-Merwede, de Oude Maas en de Noord samenkomen. Van oudsher de belangrijkste stadspoort van Dordrecht, gebouwd rond 1440-1450 en vanaf het water nog steeds te zien.

Ontdek de stad Dordrecht

Dordrecht staat tijdens de Tour de France Femmes avec Zwift in de schijnwerpers en dat is niet meer dan terecht voor deze onontdekte parel. Een stad vol monumenten en karakteristieke straatjes.

Langs de route

De Tour de France Femmes avec Zwift komt langs markante plekken in Dordrecht. Deze mag je niet missen.