Den Haag

OP KOERS NAAR DEN HAAG,
DÉ STAD AAN ZEE

Home - Steden - Den Haag

Veel te beleven in deze finishstad

Den Haag is de trotse finishstad van de eerste etappe van de Tour de France Femmes avec Zwift. De rensters krijgen, na een grote ronde door Den Haag Zuidwest, in badplaats Kijkduin een warm onthaal. Naast de uitreiking van de eerste gele trui is er deze dag, en de gehele zomer, ontzettend veel te beleven in de stad.

Bij de finish op Kijkduin staat het kijken, beleven en aanmoedigen centraal. De finishlocatie wordt dé plek voor fietsliefhebbend Den Haag. Lokale ondernemers verzorgen de catering, er is straattheater en er zijn kleine fietsactiviteiten. Het Haagse Zuiderpark, dat onderdeel is van de route, wordt op 12 augustus omgetoverd tot een groot fietsfestival.

Er is voor iedereen wat te doen. Voor jong en oud, van cultuur- tot sportliefhebber en voor mensen met en zonder beperking. Van een BMX-parcours tot een fietsrepair-café en van een driewielerrace tot een graffitiworkshop ‘leuzen schilderen op het parcours’.

Haagse Sportzomer
Den Haag laat zich deze zomer nog maar eens zien als dé sportstad aan zee. De Tour de France Femmes is namelijk onderdeel van de Haagse Sportzomer. Samen met de TeamNL

Sport Experience en het EK Beachvolleybal zorgen deze evenementen, samen met vele andere topsportevenementen, voor een zomer vol sportief plezier in Den Haag. Een zomer waarin Hagenaars en bezoekers aan Den Haag sport beleven, sport kijken, geïnspireerd raken door topsporters en het liefst ook zelf in beweging komen.

Kom zelf in beweging
Gemeente Den Haag grijpt de Tour de France Femmes, net als andere topsportevenementen die in de stad plaatsvinden, aan om Hagenaars te betrekken bij het evenement en hen te inspireren om zelf ook in beweging te komen. De Tour de France Femmes leent zich perfect om fietsgebruik onder de inwoners van Den Haag te stimuleren.

www.denhaag.com/nl

EEN AGENDA VOL SPORTPLEZIER

25 mei: (La Fête du Tour) Sprintrace op het Lange Voorhout
Verschillende groepen gaan op de fiets de sportieve strijd met elkaar aan: politiek Den Haag, bekende Hagenaars, topsporters, kinderen, jeugd & jongeren, mensen met een beperking, fietscommunity’s en voorbijgangers.

Alle woensdagen in juni: scholenprogramma Tour de France Femmes
Het scholenprogramma bestaat uit vier racefiets-activiteiten voor scholieren uit groep 8 en de 1e en 2e klas. Virtueel fietsen op de Champs-Elysees, fietsveiligheid (smartphones, verlichting en muziek), VR warming-up en Game Time!

Juli en augustus: TeamNL Sport Experience
De TeamNL Sport Experience bestaat uit gratis sportieve evenementen waar bezoekers kennismaken met allerlei verschillende sporten. Deze zomer vindt de TeamNL Sport Experience van 6 t/m 10 augustus plaats op het Haagse strand en in de maanden juli en augustus 11 keer op verschillende pleinen en (sport)velden verspreid door Den Haag.

De Tour de France Femmes zone ziet er als volgt uit:
– Virtueel fietsen op de racefiets
– BMX parcours
– Dikke banden race
– Fietslessen
– Fietsreparaties
– Fietstafel met spinningfietsen
– Workshops spandoeken en t-shirt maken

Themaweek Zuiderparktheater
Het Zuiderparktheater wordt iedere zomer omgetoverd tot een festivalterrein met allerlei activiteiten, voorstellingen, workshops en bijzondere optredens voor kinderen. Van 6 t/m 8 augustus staat het festivalterrein in het teken van Tour de France Femmes avec Zwift.

Fototentoonstelling: Haagse vrouwen op de fiets
In het stadhuis, het Zuiderpark en op Kijkduin komt een outdoor-fototentoonstelling die Haagse vrouwen op de fiets in beeld brengt. Om te beginnen met de Haagse Mien van Bree, die als ware pionier het dames wielrennen op de kaart heeft gezet. Zij geeft de Haagse wielerhistorie een gezicht. Andere portretten tonen krachtige Haagse vrouwen van nu op de fiets. Van een jong talent tot de junior fietsburgemeester. En van een vrijwillige fietsambassadeur tot een dame die zich nu inzet om het dameswielrennen te promoten. Mooie portretten en krachtige quotes laten zien wat fietsen voor hen betekent.

Alle activiteiten zijn gratis en zijn erop gericht om betrokkenheid te creëren en om deelnemers te activeren om op 12 augustus langs het parcours te staan, naar de sportieve zone in het Zuiderpark te komen of de rensters een warm onthaal te geven tijdens de finish op Kijkduin. Er is hierbij speciale aandacht voor wijken waar de sportdeelname laag is.