Den Haag

De koninklijke stad
met internationale allure

Home - Steden - Den Haag

Ontdek de stad Den Haag

Den Haag is een koninklijke stad van internationale allure. Het beste van alle werelden komt hier samen, van de historische binnenstad en wereldberoemde musea tot het strand en de zee.

The Hague, La Haye, La Haya: of je nu Engels, Frans of Spaans speekt, Den Haag is over de hele wereld bekend. In het Vredespaleis in de stad zetelt het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties, ’s werelds belangrijkste orgaan voor vrede en recht. Ook op nationaal gebied speelt Den Haag een voorname rol. De stad is de woon- en werkplek van de koning en biedt plaats aan het parlement, dat samenkomt op het Binnenhof.

Het Binnenhof is onderdeel van de historische binnenstad, waar het heerlijk wandelen is. Vooral ook voor kunstliefhebbers, met zoveel gerenommeerde musea op loopafstand van elkaar. Bijvoorbeeld het Mauritshuis, het thuis van de beste Nederlandse schilderkunst uit de tijd van Rembrandt en Vermeer. Hier kun je Vermeers vermaarde ‘Meisje met de parel’ van dichtbij bewonderen. Ook andere Nederlandse topkunstenaars als Mondriaan en Escher hebben een museum in de stad.

Misschien wel het fijnste aan Den Haag is de ligging aan zee. Na een dag struinen door de stad kun je heerlijk uitwaaien aan het Noordzeestrand in Scheveningen of Kijkduin. Of een mooie fietstocht maken door de duinen. Even helemaal weg in de natuur.

In Den Haag is het ook naar hartenlust shoppen en culinair genieten. Of genieten van topsport, want de stad organiseert al jaren internationale sportevenementen, zoals de WK’s hockey, beachvolleybal en zeilen. Den Haag heeft ook een lange band met de Tour de France: in 1954 en in 1978 reed het Tourpeloton door de stad en in 1973 was Scheveningen zelfs het toneel van het Grand Départ. De Tour de France Femmes avec Zwift komt daar nu bij.

www.denhaag.com/nl