Etappe 1

Rotterdam > Den Haag
maandag 12 augustus 2024
124 Km

Etappe 1: Langs de route

De Tour de France Femmes avec Zwift komt langs markante plekken in Den Haag. Deze mag je niet missen:

Scheveningen en Kijkduin
Nergens in Nederland vind je zoveel kilometers (11) aan strand zo dicht bij de stad. Het hele jaar door kun je hiervan genieten. Flaneer over de boulevard van Scheveningen of eet bij een strandpaviljoen. Of kies voor het charmante Kijkduin, waar het heerlijk wandelen en fietsen is door de duinen.

Vredespaleis
Het meest gefotografeerde gebouw van Den Haag en dat is niet voor niets. Hier zetelen het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties en het Permanent Hof van Arbitrage. Een beeldbepalend en toonaangevend gebouw dat Den Haag tot de stad van vrede en recht maakt.

Binnenhof en Mauritshuis
Het Binnenhof ademt historie en is al eeuwenlang het middelpunt van de Nederlandse politiek, waar het parlement samenkomt. Wandel door de tijd langs de Ridderzaal, het Torentje van de premier en de Hofvijver. Pal naast het Binnenhof staat het Mauritshuis met Vermeers ‘Meisje met de parel’.

Circusstad Festival

1 t/m 5 mei 2024

In aanloop naar de Tour de France Femmes avec Zwift zijn er vijf dagen lang spectaculaire voorstellingen en adembenemende circusacts te zien. Vooral uitgevoerd door krachtige vrouwen.

Motel Mozaique

18 t/m 20 april

Bezoekers fietsten de Women Pioneer Ride. Langs historische plekken, kunst, culturele ondernemingen en duurzame initiatieven van krachtige vrouwen die impact maken of gemaakt hebben in Rotterdam. Watch the Femmes dus.