Etappe 1

Rotterdam > Den Haag
maandag 12 augustus 2024
124 Km

Etappe 1: Langs de route

De Tour de France Femmes avec Zwift komt langs markante plekken in Den Haag. Deze mag je niet missen:

Scheveningen en Kijkduin
Nergens in Nederland vind je zoveel kilometers (11) aan strand zo dicht bij de stad. Het hele jaar door kun je hiervan genieten. Flaneer over de boulevard van Scheveningen of eet bij een strandpaviljoen. Of kies voor het charmante Kijkduin, waar het heerlijk wandelen en fietsen is door de duinen.

Vredespaleis
Het meest gefotografeerde gebouw van Den Haag en dat is niet voor niets. Hier zetelen het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties en het Permanent Hof van Arbitrage. Een beeldbepalend en toonaangevend gebouw dat Den Haag tot de stad van vrede en recht maakt.

Binnenhof en Mauritshuis
Het Binnenhof ademt historie en is al eeuwenlang het middelpunt van de Nederlandse politiek, waar het parlement samenkomt. Wandel door de tijd langs de Ridderzaal, het Torentje van de premier en de Hofvijver. Pal naast het Binnenhof staat het Mauritshuis met Vermeers ‘Meisje met de parel’.

Ontdek de stad Den Haag

Den Haag is een koninklijke stad van internationale allure. Het beste van alle werelden komt hier samen, van de historische binnenstad en wereldberoemde musea tot het strand en de zee.

Langs de route

De Tour de France Femmes avec Zwift komt langs markante plekken in Den Haag. Deze mag je niet missen.