Rotterdam

De moderne havenstad

Home - Steden - Rotterdam

Ontdek de stad Rotterdam

Rotterdam heeft alles wat een moderne stad de moeite van het bezoeken waard maakt. De stad bruist van de initiatieven, van kunst en architectuur tot festivals en topsportevenementen.

Hoewel Rotterdammers erg trots zijn op hun stad, lopen ze daar niet zo mee te koop. ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’, zoals ze graag zeggen in Rotterdam. Toch is de stad al lang geen goed bewaard geheim meer. Enthousiast gemaakt door lovende recensies in onder meer de Lonely Planet-reisgidsen vinden toeristen uit de hele wereld inmiddels hun weg naar de havenstad.

Rotterdam heeft een skyline die zich ’s avonds, als alle lichten schijnen, kan meten met de grote Amerikaanse steden. Het uitzicht vanaf de Erasmusbrug is eenvoudigweg betoverend. Die iconische brug is een staaltje architectuur waar de stad om wordt geroemd. De binnenstad, in 1940 verwoest door Duitse bombardementen, is een opeenstapeling van verschillende bouwstijlen. Nog altijd komen er nieuwe en vooruitstrevende ontwerpen bij.

Rotterdam is ook een groene stad met het grootste stadspark van Nederland, het Zuiderpark waar je de meest uiteenlopende Rotterdammers kunt treffen. In Rotterdam komen ruim 170 verschillende culturen samen en die diversiteit werkt in alle geledingen van de gemeenschap door. Zo zijn er veel culturele initiatieven, bijvoorbeeld het jaarlijkse Zomercarnaval. In 2021 was de stad het toneel van het Eurovisie Songfestival.

Rotterdam is ook een echte topsportstad. Regelmatig zijn er kampioenschappen in toonaangevende sporten, zoals de WK’s volleybal, turnen en roeien. In 2010 organiseerde de stad het Grand Départ van de Tour de France. In Rotterdam kun je ook heerlijk eten en drinken, shoppen, uitgaan en overnachten. Dat laatste wordt aangeraden, want aan één dag Rotterdam heb je als bezoeker eigenlijk niet genoeg.

www.rotterdam.info