Wat kan jij doen?

Draag bij aan de maatschappelijke ambities.

Met de organisatie van de Grand Départ Tour de France Femmes avec Zwift hebben we een sterke maatschappelijke ambitie: meer Rotterdammers op de fiets.

We hebben hiervoor vijf projecten opgezet, hier lees je alles over onder het kopje Pedal Power.

Op twee projecten zetten we groots in: Het Rotterdams Peloton en de fietsinzameling voor de Fietsbank. Heel graag maken we deze projecten groot samen met het (Rotterdamse) bedrijfsleven. We hebben daarom twee laagdrempelige manieren ontwikkeld waarop als bedrijf kunt bijdragen.


1. Organiseer een fietsinzameling voor collega’s en/of klanten

Op 22 mei start de campagne “Geef door die fiets” waarin Rotterdammers opgeroepen worden om hun fiets te doneren aan de Fietsbank bij een inleverpunt in de buurt. In juni organiseren we daarnaast een aantal pop-ups bij sportverenigingen, scholen en evenementen.

We lanceren daarnaast een toolkit, waarmee bedrijven zelf heel gemakkelijk een pop-up kunnen organiseren. De enige voorwaarde hierbij is dat je een plek, bijvoorbeeld een parkeergarage, fietsenstalling, binnentuin of grote opslagruimte hebt waar ongeveer 10 fietsen een paar dagen kunnen staan. Je ontvangt alle communicatiemiddelen waarmee je collega’s kunt oproepen om mee te doen en wij zorgen dat de fietsen opgehaald worden door Rotterdam Inclusief.

Momenteel zijn alle middelen nog volop in ontwikkeling. We horen het graag als je mogelijk interesse hebt om een pop-up te organiseren, via een mail aan Fabienne de Groot. We sturen je dan eind mei alle informatie toe en denken met je mee hoe de pop-up een groot succes kan worden.


Concept campgnebeeld


2. Adopteer een renster van het Rotterdams Peloton

154 Rotterdamse vrouwen, die nu nog niet kunnen fietsen, volgen de komende 100 dagen een intensief fietsprogramma waarin ze stap voor stap de kunst van het fietsen onder de knie krijgen. Op zondag 11 augustus fietsen zij als afsluiting een ereronde over het officiële tijdritparcours van de Tour de France Femmes avec Zwift op hun nieuwe LIV-fiets.

Als “Make it Happen partner” heb je de mogelijkheid om voor €500,- een renster te adopteren. Met deze bijdrage maken we het programma nog beter. Als bedrijf word je vermeld op het rugnummer van een van de vrouwen en ontvang je twee VIP-startbewijzen voor de Ladies Ride op 11 augustus. Lees meer in de hospitalitybrochure.