AD Sportfilmfestival – A sunday in hell

In aanloop naar de Tour de France Femmes avec Zwift is er een speciale editie van het AD Sportfilmfestival Rotterdam. Een avondvullend programma met een talkshow en een wielerfilm.

Denemarken 1976, Jurgen Leth, 112 minuten

Engels gesproken


Aanvang 20:00
Prijs: € 18,00, te koop via Cinerama Filmtheater

De film volgt de Franse voorjaarsklassieker Parijs – Roubaix. Meestal de meest dramatische koers in het klassieke voorjaar, berucht om de slecht begaanbare, eeuwenoude smalle kasseistroken gelegen in Noord-Frankrijk. En daarom toepasselijk bijgenaamd “De Hel van het Noorden”.

Jurgen Leth filmde de wedstrijd van 1976, met vedetten als Eddy Merckx, Roger De Vlaeminck, Francesco Moser, Freddy Maertens en Hennie Kuiper.

De film toont de koers vanuit het perspectief van de deelnemers, organisatoren en toeschouwers.

A Sunday In Hell weet niet alleen het koersverloop van de editie van 1976 te vatten, maar de algehele unieke atmosfeer van een monument onder de professionele wielerkoersen.

Met speciale gast: Roger De Vlaeminck
Presentatie: Wilfried de Jong

Roger De Vlaeminck
Voormalig beroepsrenner Roger De Vlaeminck was in de jaren ’70 één van de absolute vedetten in het mondiale profwielrennen en is de onbetwiste Klassiekerkoning uit België.
Hij stond maar liefst negen maal op het ereschavot na Parijs – Roubaix en won de klassieker vier keer. Daarom luidt zijn bijnaam terecht Monsieur Paris – Roubaix. Ook was De Vlaeminck de laureaat in andere monumentale klassiekers zoals Milaan – San Remo (3x), Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije (2x). Le Gitan, zoals een andere bijnaam van De Vlaeminck luidt, stapelde ook etappezegges in de Grote Ronden Giro d’Itlaia, Tour de France en Vuelta d’España.

Details

Rotterdam

03-06-2024