Rotterdam Cycling on Tour

Rotterdam Cycling on Tour is het scholenproject dat in 2021 is gestart voor eerste- en tweedejaarsleerlingen van middelbare scholen. Dit project is bedoeld om sporten en bewegen te stimuleren en om de stad te enthousiasmeren voor de komst van de Tour de France Femmes avec Zwift 2024 naar Rotterdam. We werken voor dit programma samen met House of Esports. De komende maanden doen middelbare scholen uit de doorkomstgemeenten van de Tour de France Femmes avec Zwift 2024 mee aan het scholenprogramma en bieden we het programma in Rotterdam aan groep 7 en 8 op 15 basisscholen aan.

‘De deelnemers zijn bloedfanatiek tijdens de wedstrijdjes. Sommigen kwamen zelfs in de pauze terug om hun eigen record te breken. Door het fietsonderdeel te combineren met een Minecraftgame over verkeersveiligheid en een activiteit met een VR-bril, sluiten we perfect aan bij de interesses van de doelgroep. Het enthousiasme voor fietsen onder leerlingen groeit, net zoals de naamsbekendheid van Tour de France Femmes avec Zwift.’ Dennis van Meel, House of Esports.

Naast Rotterdam Cycling on Tour ontwikkelen we samen met afdeling mobiliteit van Gemeente Rotterdam voor basisschoolkinderen uit groep 4,5,6 een doeboekje vol weetjes en activiteiten over fietsen, want fietsen is leuk, gezond en veilig! Dat laat ook de fietsfilm ‘Rotterdam Fietst’ zien, die gemaakt is door de Fietsersbond voor leerlingen uit groep 7 en 8. Na de lancering op 3 juni (Wereld Fietsdag) wordt de film beschikbaar gesteld aan alle Rotterdamse basisscholen.

Details

Rotterdam