Maritiem Museum kleurt geel

Ook het Maritiem Museum kleurt geel voor de eerste internationale start van de Tour de France Femmes. Een plek waar dit jaar sowieso veel te vieren is omdat het museum deze zomer haar 150-jarig bestaan op allerlei manieren en momenten met de stad viert.

Hoogtepunten van het programma:

Zondag 11 augustus: het Maritiem Museum en de historische museumhaven liggen aan het parcours van het Rotterdam Cycling Festival. Kom je vrienden en familie aanmoedigen, of wil je even een tussenstop maken op de route? Bij het Maritiem Museum is van alles te beleven voor jong en oud. Van een rondje op en langs de museumschepen aan onze steiger tot dekzwabberen of een lekker ijsje bij onze ijssalon Loeve. Of stap het museum in ontdek de vaak onzichtbare maritieme wereld die zo belangrijk is voor Rotterdam.

Dinsdag 13 augustus: in de museumhaven staan we klaar om alle wielerfans te ontvangen en te voorzien van een fantastische dag terwijl het peloton ’s ochtends voorbij flitst aan het eind van de 2e etappe. ’s Middags heb je op de kade van het Maritiem Museum een top plek om de individuele tijdrit te zien. Ondertussen luister je naar de klanken van onder andere de eco-feministische punkband Herr Hamsterfleisch van Club Gewalt. Die komen vanaf het drijvend podium in de museumhaven.

De kade van het Maritiem Museum is letterlijk en figuurlijk ook het podium voor Circusstad. Met twee gezelschappen: Duo Kaos met de act Time to Loop, een act met fietsen en Fenja met de act Cyrrealism, een act met een groot Cyr-wiel waarin zij buitengewone en tot de verbeelding sprekende trucs laat zien.

Kortom genieten van een geweldig, familiegericht en gevarieerd programma. Het museum, de museumsteiger en de werkplaatsen zijn geopend tot 17:00 uur. Museumcafé het Lage Licht en programmering op de kade zal tot 19:00 uur doorlopen.

Details

Rotterdam - Maritiem Museum

11-08-2024