Fietsinzameling voor de Fietsbank

22% van de Rotterdammers heeft geen fiets, waaronder bijna 10.000 kinderen. Daar gaan we iets aan doen!

Hoe pakken we dat aan? We roepen Rotterdammers luider dan ooit op om fietsen die ze niet meer gebruiken te doneren aan de Fietsbank. Bij de Fietsbank kunnen Rotterdammers met een inkomen van maximaal 130% van de bijstandsnorm een tweedehandsfiets aanvragen.

Vooral kinder- en damesfietsen zijn hard nodig. Het aantal vaste inleverpunten is sterk uitgebreid. Daarnaast organiseren we vanaf half mei pop-uppunten bij onder andere scholen, sportverenigingen via de Sportspullenbank en bedrijven.

“Wij zijn ontzettend enthousiast over de samenwerking met de Tour de France Femmes avec Zwift. Een geweldig evenement waarmee Rotterdam laat zien hoe goed je hier kunt fietsen. Of dat nu op een racefiets is of een gewone stadsfiets. Maar zo gewoon is fietsen nog niet voor iedereen. Het zou daarom fantastisch zijn als het doneren van een fiets die je niet meer gebruikt net zo gewoon wordt als lege flessen naar de glasbak brengen. Op die manier kunnen we de komende jaren heel veel Rotterdammers helpen die graag willen fietsen maar niet de financiële middelen hebben om een fiets te kopen. Naar werk, school, sport, vrienden. Met een fiets kom je er gewoon. Een fiets brengt je verder.” Vincent Karremans, wethouder Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit.

Kijk voor de inleverpunten en meer informatie op rotterdam.nl/doneerjefiets

Details

Rotterdam