Fietsfeest in IJsselmonde

In zeven wijken verspreid over Rotterdam, organiseren we samen met het Sportbedrijf, de Rotterdamse Fietsalliantie en gemeente Rotterdam gratis fietsfeesten.

Kinderen kunnen meedoen aan leuke fietsactiviteiten, worden geschminkt en smullen van gratis poffertjes. Ook kunnen kinderen hun fiets kunnen laten pimpen door echte graffiti-artiesten!  Volwassenen krijgen informatie over fietslessen en de Rotterdamse Fietsbank. De speciale hometrainers van het scholenprogramma zijn aanwezig waar iedereen een virtueel Tour de France Femmes parcours op kan afleggen. Ook kunnen bezoekers gratis hun fiets laten repareren en leren bandenplakken.

Natuurlijk staat ook de Tourbeleving centraal, zo kunnen kinderen een spandoek maken voor de rensters of op de foto als een echte Tourheld.

“Door het organiseren van deze fietsfeesten betrekken we de wijk op een laagdrempelige manier bij de Tour de France Femmes en laten we zien hoe leuk fietsen is. De activiteiten vinden plaats op centrale plekken in de wijk om zoveel mogelijk wijkbewoners te betrekken en enthousiast te maken om zelf ook de fiets op te stappen. Het wordt echt een feestje voor de wijk!” Danielle Everling, Sportbedrijf Rotterdam.

Alle fietsfeesten duren van 12:00 tot 16:00. 

Details

Plein Herenwaard

22-06-2024