Rotterdams Peloton

Home - Maatschappelijk - Rotterdams Peloton

100 dagen voordat de Grand Départ van de Tour de France Femmes avec Zwift begint starten 154 vrouwen met een speciaal fietsprogramma waarin zij leren fietsen en toewerken naar de finale op 11 augustus. Tijdens het Rotterdam Cycling Festival zullen zij als een echt peloton het tijdritparcours afleggen op een nieuwe LIV-fiets die ze na afloop mogen houden.

Waarom precies 154 vrouwen? Dit is hetzelfde aantal vrouwen als de wielrensters die de Tour de France Femmes avec Zwift rijden. Onze 154 vrouwen noemen we daarom het Rotterdams Peloton.

Van mei tot augustus volgen de deelnemers een intensief lesprogramma, waarin ze stap voor stap de kunst van het fietsen onder de knie krijgen. Ze ontwikkelen niet alleen technische vaardigheden, maar bouwen ook zelfvertrouwen op om veilig en comfortabel door de stad te fietsen. Voor dit fietsprogramma wordt er samengewerkt met de stichting Sezer.

Peloton vrouwen

Leontien van Moorsel en Khaddouj Erahoutan, de vrouw van burgemeester Aboutaleb, zijn ambassadeurs van het Rotterdams Peloton. Zij willen hun passie voor fietsen en de vrijheid die ze daardoor ervaren graag delen met de deelneemsters. Uiteraard zijn ze er ook bij op 11 augustus als de deelneemsters hun ereronde door de stad maken.

“Ik ben er trots op dat ik ambassadeur ben van dit mooie project. Ik heb mijzelf op twaalfjarige leeftijd leren fietsen op een grasveld achter mijn huis en sindsdien speelt de fiets een belangrijke rol in mijn leven. Ik vind het fantastisch dat deze vrouwen de stap zetten om te leren fietsen en weet zeker dat zij de komende tijd heel veel anderen uit hun omgeving gaan inspireren om ook op de fiets te stappen”. Khaddouj Erahoutan, ambassadeur Rotterdams Peloton

Fietsles

Nederland is een fietsland, maar wat als je nooit hebt leren fietsen? Hoe ouder je wordt, hoe hoger de drempel wordt. Terwijl de fiets je leefwereld zoveel groter maakt. Iedereen moet de mogelijkheid krijgen om te (leren) fietsen. Fiets je mee? Rotterdammers die geïnspireerd worden door het Rotterdams Peloton kunnen zich ook aanmelden voor gratis fietslessen georganiseerd door Gemeente Rotterdam. Klik hier voor meer informatie.