Fietsfeesten in de wijk

Home - Maatschappelijk - Fietsfeesten in de wijk
Rotterdam kleurt geel richting de komst van de Tour de France Femmes. De grootste wedstrijd in het vrouwenwielrennen begint pas op 12 augustus, maar de komende maanden kan jij al meegenieten van dit (fiets)feest!

Fiets, fun, voor jong en oud! Kom naar de gratis fietsfeesten in één van de zeven wijken! In zeven wijken verspreid over Rotterdam, organiseren we samen met de Rotterdamse Fietsalliantie, Rotterdam Topsport en gemeente Rotterdam gratis fietsfeesten.

Doe mee aan leuke fietsactiviteiten! Er is van alles te beleven: BMX clinics, laat je fiets pimpen door echte graffiti-artiesten, schminken of pak een bakje poffertjes mee. Volwassenen krijgen informatie over fietslessen en de Rotterdamse Fietsbank. Ook de speciale hometrainers van het scholenprogramma zijn aanwezig waar iedereen een virtueel Tour de France Femmes parcours op kan afleggen. Je fiets laten repareren of een lesje banden plakken? Ook daarvoor kan je op het fietsfeest terecht.

Zwerfierides

Wil jij je eigen wijk ontdekken en tegelijkertijd iets goed doen voor de buurt? Ga dan mee met een van de zwerfierides. Samen met de gidsen van zwerfieride ga je fietsen door de wijk en ruim je het zwerfafval op.

Tijdens de Zwerfieride combineer je fietsen met zwerfafval opruimen. Vanaf het evenement vertrekken we om 12.30 uur en om 14.15 uur onder begeleiding van een zwerfafvalgids naar een opruimlocatie. Onderweg vertelt de gids wetenswaardigheden over zwerfafval. De activiteit duurt ongeveer een uur. Kom liefst op je eigen fiets. Mocht dat toch niet lukken, dan staan op het Fietsfeest vijf leenfietsen klaar. Deelname is gratis.

Meld je aan via dit formulier of zorg dat je je tijdens het fietsfeest 10 minuten van te voren aanmeld bij de informatie balie.

En er is nog meer…!

Naast de fietsfeesten, zetten de partners van de Tour de France Femmes met nog meer projecten de fiets centraal. Met 5 projecten moedigt de gemeente het gebruik van de fiets aan. Dat is nodig omdat 22 procent van de Rotterdammers geen fiets heeft en omdat niet elke Rotterdammer kán fietsen. Met fietsfeesten, fietslessen en fietsinzamelingen moet fietsen mogelijk worden voor meer inwoners van de stad.

Meer weten, kijk dan op deze website.

Locaties

Datum Wijk Locatie
01-jun Feijenoord Afrikaanderplein
08-jun Oude Westen Wijkpark Oude Westen
15-jun Rozenburg Jan van Goyenstraat
22-jun IJsselmonde Plein Herenwaard
23-jun Charlois Annie MG Schmidtplein
29-jun Crooswijk Schuttersveld
06-jul Nesselande Skatepark Nesselande

Elk event start om 12.00 uur en rond 16.00 uur zijn de activiteiten afgelopen.