Maatschappelijk

Samen voor impact

De Tour de France Femmes is niet alleen een episch sportevenement dat de beste wielrensters ter wereld samenbrengt; het is ook een krachtige drijfveer voor maatschappelijke verandering. Wij geloven dat sport een positief verschil kan maken in de wereld en zetten ons actief in om bij te dragen aan een betere, inclusievere en duurzame samenleving.

De Tour de France Femmes is meer dan een wedstrijd; het is een beweging voor positieve verandering. Samen met onze partners, deelnemers en fans zetten we ons in om een blijvende impact te maken en een betere toekomst te bouwen. Doe met ons mee op deze reis naar maatschappelijke verantwoordelijkheid en ontdek hoe sport de wereld kan veranderen.

Fietsfeesten in de wijk

In zeven wijken verspreid over Rotterdam, organiseren we samen met het Sportbedrijf, de Rotterdamse Fietsalliantie en gemeente Rotterdam gratis fietsfeesten.

Rotterdams Peloton

100 dagen voordat de Grand Départ van de Tour de France Femmes avec Zwift begint starten 154 vrouwen met een speciaal fietsprogramma waarin zij leren fietsen en toewerken naar de finale op 11 augustus.

Scholenprogramma

Rotterdam Cycling on Tour is het scholenproject dat in 2021 is gestart. We bezoeken middelbare scholen in Rotterdam en omgeving en laten de eerste- en tweedejaars leerlingen kennismaken met wielrennen en de Tour de France.

Geef door die fiets!

22% van de Rotterdammers heeft geen fiets, waaronder bijna 10.000 kinderen. Daar gaan we iets aan doen! Hoe pakken we dat aan?

Tijdrit naar je werk

 

Niet alleen de beste rensters van de wereld rijden op 13 augustus een tijdrit in het centrum van Rotterdam. Ook alle medewerkers van bedrijven worden uitgedaagd in een unieke challenge.