Etappe 3

Rotterdam > Rotterdam
dinsdag 13 augustus 2024
Individuele tijdrit, 6,3 km

Etappe 3: Langs de route

De Tour de France Femmes avec Zwift komt langs markante plekken in Rotterdam. Deze mag je niet missen:

Erasmusbrug
Sinds de opening in 1996 is de Erasmusbrug uitgegroeid tot hét icoon van Rotterdam. Deze 800 meter lange hangbrug over de Nieuwe Maas vormt de verbinding tussen het noordelijk en zuidelijk deel van de stad. Dankzij de elegante vorm heeft de brug zelfs een bijnaam gekregen: De Zwaan.

Depot Boijmans Van Beuningen
Een architectonisch hoogstandje en het eerste depot ter wereld dat toegang biedt tot een complete museumcollectie. Hier worden geen tentoonstellingen georganiseerd, maar kun je dwalen door het gebouw, omringd door 154.000 kunstobjecten. Ook kijk je mee met conservering en restauratie.

Markthal
In de overdekte Markthal vind je tientallen zaakjes waar je het lekkerste eten kunt krijgen. Vergeet niet omhoog te kijken tussen de marktkramen door, anders mis je het grootste kunstwerk van Nederland: ‘Horn of plenty’. De Markthal als een eigentijdse versie van de Sixtijnse Kapel.

Ontdek de stad Rotterdam

Rotterdam heeft alles wat een moderne stad de moeite van het bezoeken waard maakt. De stad bruist van de initiatieven, van kunst en architectuur tot festivals en topsportevenementen.

Langs de route

De Tour de France Femmes avec Zwift komt langs markante plekken in Rotterdam. Deze mag je niet missen.