Etappe 3

Rotterdam > Rotterdam
dinsdag 13 augustus 2024
Individuele tijdrit, 6,3 km

Etappe 3: Individuele tijdrit

Dinsdag 13 augustus 2024

6,3 kilometer

Start eerste renster:   15.10 uur

Finish eerste renster:  17.50 uur

Het Rotterdamse slotstuk van de Tour de France Femmes avec Zwift 2024 belooft een spektakel te worden. Het centrum van Rotterdam is het middelpunt van een individuele tijdrit over lange, rechte wegen met onderweg veel bruggen en weinig bochten. Snelheid gegarandeerd!

Een paar uur na de ochtendetappe van Dordrecht naar Rotterdam maakt de Tour de France Femmes avec Zwift zich op voor nog een rit: een individuele race tegen de klok in Rotterdam. De eerste echte afspraak voor de klassementsrenners. Met de Limburgse en Ardense heuvels én de Franse bergen de komende dagen in het vooruitzicht is het zaak om hier vooral geen tijd te verliezen; één stuurfoutje kan al grote gevolgen hebben. Het klassement zal voor het eerst op z’n kop worden gezet.

Spel om de seconden
De tijdrit is kort en dat heeft een groot voordeel: de strijd om de overwinning zal uitdraaien op een secondespel waarbij de tv-kijkers op het puntje van hun stoel zullen zitten. De toeschouwers langs de route hebben deze middag het beste uitzicht. Zij zien de beste wielrensters ter wereld één voor één aan zich voorbijsnellen.

Ideaal voor hardrijders
Het parcours is gemaakt voor hardrijders, met veel lange, rechte stukken en slechts een handvol bochten. Start en finish zijn aan de voet van de Erasmusbrug, waar eerder op de dag de tweede etappe is gefinisht.

Over Coolsingel en Hofplein
De hardrijders kunnen hun hart ophalen tijdens de eerste 3 kilometer van de tijdrit, die zo goed als kaarsrecht zijn. Via de Schiedamsedijk en de Coolsingel koersen ze op topsnelheid af op de rotonde van het Hofplein. Een mooie locatie voor de wielerfans om de rensters aan het werk te zien; wees er vroeg bij want je zult hier niet de enige zijn.

Opeenvolging van bruggen
Na het keerpunt op het Hofplein gaat het over dezelfde wegen terug naar de Erasmusbrug. Deze vormt het startpunt van een serie bruggen in de laatste 3 kilometer. Aansluitend staan ook de Spoorweghavenbrug, de Binnenhavenbrug, de Koninginnebrug en de Willemsbrug op het programma.

Seconden tikken weg
In de laatste kilometer gaat het in één streep langs het water van de Nieuwe Maas naar de aankomst op de Boompjes. Terwijl de seconden wegtikken, zal de snelheid hier ongeëvenaard hoog zijn. Wie wint de race tegen de klok, en wie verlaat Rotterdam in de gele trui?

Ontdek de stad Rotterdam

Rotterdam heeft alles wat een moderne stad de moeite van het bezoeken waard maakt. De stad bruist van de initiatieven, van kunst en architectuur tot festivals en topsportevenementen.

Langs de route

De Tour de France Femmes avec Zwift komt langs markante plekken in Rotterdam. Deze mag je niet missen.