nieuwe helden

woensdag 19 juni 2024 @ cinerama filmtheater

Nieuwe Helden (2014)

In aanloop naar de Tour de France Femmes avec Zwift is er een speciale editie van het AD Sportfilmfestival Rotterdam. Een avondvullend programma met een talkshow en een wielerfilm.

Nederland 2014, Dirk Jan Roeleven, 87 minuten
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld


Aanvang 20:00
Prijs: € 18,00, te koop via Cinerama Filmtheater

Documentaire over de Nederlandse wielerploeg Argos-Shimano die in 2013 de Tour de France gaat rijden. Het doel is om aan te tonen dat je ook zonder het gebruik van doping succesvol kan zijn. Ze slagen daarin, pakken de gele trui en winnen 4 etappes.

Met o.a. Marcel Kittel, Tom Dumoulin, John Degenkolb, Roy Curvers, Tom Veelers, Koen de Kort, Simon Geschke, Johannes Frölinger en Albert Timmer.

Met speciale gasten: Tom Dumoulin, Marcel Kittel e.a.
Presentatie: Wilfried de Jong

Kaartjes kopen bij Cinerama Filmtheater.

– – –

Tom Dumoulin
In de jaren na dit Tourdebuut in 2013 zou Tom Dumoulin uitgroeien tot één van de allerbeste klassementsrenners uit de Nederlandse wielergeschiedenis. Hij reed lang aan de leiding in het klassement van de Ronde van Spanje van 2015, won in 2017 als eerste Nederlander de Giro d’Italia, werd het jaar daarop 2e in de Tour de France en als absolute specialist werd hij Wereldkampioen Tijdrijden, een discipline waarin hij ook twee zilveren Olympische medailles won.

Etappe 1